област Велико Търново
Сподели
24 май 2017
Автор: ОбластВТ

Инж. Дилян Млъзев: Да ни е честит светлият празник 24 май!

Инж. Дилян Млъзев: Да ни е честит светлият празник 24 май!

Кметът на община Елена инж. Дилян Млъзев отправи своето послание по случай Празника на българската просвета и култура и на славянската писменост.

"УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, ПРОСВЕТНИ И КУЛТУРНИ ДЕЙЦИ, 
СКЪПИ УЧЕНИЦИ, МИЛИ ДЕЦА,
УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
Днес е 24 май – паметен и светъл ден. Той е благословен за нас, българите, които почитаме своите букви и техните създатели. Светите братя Кирил и Методий ни дадоха азбука, която вече е азбука и на Европа. Славянските първоучители ни оставиха и завет, който днес е валиден повече от всякога - да пазим чистотата на българския език, да съхраняваме и развиваме богатата си култура.

24 май е уникален празник – най-емоционалният, най-чистият, който ни изпълва с национална гордост.  Във всяко родно кътче днес ще звучи силно и красиво  българският училищен химн „Върви, народе възродени…“, чийто текст сътвори големият български писател, роденият в Елена Стоян Михайловски.

Днес е ден на признателност към всички учители и творци за всеотдайния им труд в името на образованието, културното и духовното развитие в община Елена. На учениците и децата пожелавам да ценят и пазят родния български език, защото той им дава знания и отваря прозорец към света.

Нека никога не стихват жаждата ни за знания и духовните ни стремежи!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ !"
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ