област Велико Търново
Сподели

Инж. Даниел Панов: Благодаря на всички колеги в Община Велико Търново, с които работим за просперирането на Старата столица като европейски град

Инж. Даниел Панов: Благодаря на всички колеги в Община Велико Търново, с които работим за просперирането на Старата столица като европейски град

Кметът на Велико Търново отправи приветствие по повод Деня на българската община:

Уважаеми колеги от Община Велико Търново
и Националното сдружение на общините,
 
Уважаеми служители на общинските администрации в България,
 
В днешния ден – 12 октомври, отбелязваме Деня на българската община. Традицията води своето начало още от далечната 1882 г., когато е обнародван първият Закон за общините и градското управление, поставящ началото на местното самоуправление в нашата държава и регламентиращ дейността на органите на местната власт. По инициатива на Националното сдружение на общините в Република България, от 1998 г. датата 12 октомври е обявена за Ден на българската община.
Благодаря на всички колеги в Община Велико Търново, с които вече шест години заедно работим, за да бъде Старата столица проспериращ европейски град. Вашият опит, вашата експертиза, усърдието и енергията, с които работите, са много важни за успеха на всяка политика в името на това Велико Търново да бъде все по-добро място за живеене, за образование, за стартиране на бизнес, да бъде все по-привлекателно както за великотърновци, така и за туристите от цял свят.
Благодаря също на всички колеги, които работят в общинските администрации в България. Вие сте в основата на всеки успех, на всяко положително постижение във вашите общини.
Благодаря и на колегите в Националното сдружение на общините, което е най-голямата и най-силната неправителствена организация в България, отстояваща непоколебимо позициите на местната власт и твърдо защитаваща интересите на жителите на всеки град и населено място.
Честит празник!
 
Даниел Панов
Кмет на Община Велико Търново
Председател на УС на НСОРБ

 

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ