област Велико Търново
Сподели
15 юни 2020
Автор: ОбластВТ

Изложението "Младежко техническо творчество" се завръща в Горна Оряховица и тази година

Изложението Младежко техническо творчество се завръща в Горна Оряховица и тази година
За пета поредна година организират Изложение-конкурс „Младежко техническо творчество” в Горна Оряховица, въпреки трудностите, които създава епидемията от Ковид-19. На 14, 15 и 16 октомври 2020 година, млади технически гении от цялата страна отново ще имат възможността да демонстрират своите иновации. Новината за предстоящото младежко изложение е оповестена на официалния сайт.

Инициаторите инж. Владимир Григоров и инж. Камен Коцев канят ученици (индивидуално и групово), студенти и младежи, работещи във фирми използващи иновативни изделия и технологии, да покажат своите умения и идеи в областите мехатроника, машиностроене, електроника и електротехника, роботика, приложна механика. Интересът към техническото събитие е голям, което е една крачка в посока за ориентиране и привличане на младежи към образование и участие в индустрията на България.

Редом с изложението, градът домакинства и съпътстващи мероприятия като ретро линия от индустриалната ера до нашето съвремие, техническа конференция, концерт от певчески и инструментални младежки състави и други. Събитието е със свободен вход и се провежда на площ от 1500 м2 в Спортна зала "Никола Петров".

„Младежко техническо творчество” съществува благодарение на инициативен комитет, в състава на който влизат Фондация „Милен Григоров“, НТС за Великотърновска област и фирми от региона, както и със съдействието на Община Горна Оряховица. Първото издание е проведено през 2016 година и от тогава предизвиква нестихващ интерес както от страна на участници, така и на посетители. Целта на инициативата е да се даде възможност за популяризиране и изява на творческите търсения, иновации и добри практики в областта на техниката, разработени от младите хора в България, с цел да се засили връзката професионално образование – бизнес.

За подробна информация: ТУК  или ТУК.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ