област Велико Търново
Сподели
30 окт 2018
Автор: ОбластВТ

Изложба „Алкохол & Амбалаж” гостува в Исторически музей – Генерал Тошево

Изложба „Алкохол & Амбалаж” гостува в Исторически музей – Генерал Тошево
Пътуващата експозиция „Алкохол & Амбалаж” на Исторически музей – Горна Оряховица ще бъде част от празничната програма на Генерал Тошево.


Изложбата, която е част от популярната поредица „Пороците”, ще бъде открита официално на 31 октомври (сряда) от 13.00 часа в Исторически музей – Генерал Тошево.

В „Алкохол & Амбалаж” музеят е събрал различни видове алкохолни бутилки, гарафи, чаши, халби и мострени етикети от началото на миналия век. Край тях своето важно място заемат сифони и шишета за сода, лимонада и други газирани придружители на алкохола. Особено красиви са няколко колекции от стъклени бутилки с различна форма и вместимост.В експозицията могат да се видят старите лимонадени шишета със закопчалка тип „кронка”. Показани са и други нестандартни методи за затваряне на бутилки. Изложбата също така включва множество черно-бели снимки и фотографии с различно „алкохолно” послание. Върху някои от тях са изобразени типично български кръчмарско-юнашки сюжети с неочакван край. Не липсват и реклами за все още набиращата в началото на ХХ век популярност у нас бира. Специално място в експозицията заема фирма „Васил П. Буланов”, представена от даренията на неговата внучка.
         
Изложбата ще остане в град Генерал Тошево до края на януари 2019 г.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ