област Велико Търново
Сподели
04 фев 2019
Автор: ОбластВТ

Изграждат нова пътна връзка във Велико Търново

Изграждат нова пътна връзка във Велико Търново
Започна подготовката за изграждането на улица „Иларион Драгостинов“ - в частта й от Дома за възрастни хора „Венета Ботева“, покрай газстанцията между кварталите „Бузлуджа“ и „Зона В“ и до ул. „Стоян Коледаров“.

Новата пътна връзка ще позволи бърз достъп до пътен възел „Качица“, ул. „Магистрална“ и бул. „Никола Габровски“. Улицата ще е с широчина 14 метра с новите тротоари, ще бъде монтирано уличното осветление, а над 13 000 кв. метра ще бъде положеният асфалт.

Същинските дейности по изграждането на пътното легло, тротоарите, основата и последващото асфалтиране ще започнат през пролетта. Пътната връзка ще подобри транспортното обслужване на над 25 000 жители на Старата столица.

За реализацията на инфраструктурния проект на Община Велико Търново бе осигурено финансиране от републиканския бюджет, в резултат на проведени разговори и срещи на кмета Даниел Панов с представители на изпълнителната власт.

В старопрестолния град започна и текущ ремонт на участъци от уличната мрежа, по които настилката е нарушена след януарските валежи. Работата стартира по улица „Бузлуджа“ в кв. „Варуша“, а преасфалтирани ще бъдат и други проблеми участъци по градските улици.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ