област Велико Търново
Сподели
27 сеп 2019
Автор: ОбластВТ

За първи път „Стара хартия за нова книга“ във Велико Търново

За първи път „Стара хартия за нова книга“ във Велико Търново
На 29 септември националната екоинициатива „Стара хартия за нова книга“ дебютира във Велико Търново. Между 10,00 и 13,00 ч. всяко дете, което с помощта на възрастен предаде 5 килограма хартия за рециклиране на централния вход на парк Марно поле, ще получи книжка по избор. За да има за всички достатъчно книги, всеки, който изпълни условието да донесе 5 кг стара хартия за рециклиране, ще може да получи само една книга, но не повече. Децата, донесли допълнителни 5 кг хартия, ще получат втора книжка на екотематика – едно от двете специални издания на „ЕКОПАК България“ „Грийн тийн“ и „Ти можеш да спасиш планетата“. Така в рамките на празничния ден децата могат да получат максимален брой две книги.Кампанията е организирана от „ЕКОПАК България“ и Книжен център „Гринуич“ и се провежда с подкрепата на Община Велико Търново и Регионална народна библиотека „П. Р. Славейков“.

През целия ден много забавления, музика, танци, тематични игри и награди очакват всички малчугани, които се включат в събитието. „Театър на приказката – София“ ще представи кукленото шоу  „Приказка за юначета с празни тумбачета“.

Децата ще влязат в ролята на спасители на планетата, които заедно с обичаните приказни герои Хартояд, Пластоядка и Стъклояд ще се научат как да разделят отпадъците и да ги разпределят по вид в цветните контейнери. Те ще разберат и как хората с действията си могат да помогнат на природата. А дали познават добре литературните талисмани на тазгодишната кампания детективите Агата и Лари малчуганите ще покажат в специална детективска викторина. Книгите от едноименната поредица на Стийв Стивънсън са осигурени за празника от издателство „ФЮТ“, основен партньор на инициативата.

В празничната програма ще се включат танцов клуб „Зоки“, танцова школа „Рали“ към Военен клуб – Велико Търново, денс студио „Ун бесо“, танцово студио „Динамик“, вокално студио „Елита“, вокална школа „Best singers“, център за вокално и инструментално обучение „От До до Я“, талантите от класа по поп и джаз и пеене при СУ „Емилиян Станев“ и рок група „Хаштаг“.

След Бургас, Хасково, София и Русе, Велико Търново ще бъде последната спирка на тазгодишното издание на „Стара хартия за нова книга“.
 
За повече информация:
 Виктория Бисерова – тел. 02 943 87 16, 0888 90 35 06, мейл: biserova@alto-pr.com
Сиана Колибарова – тел. 02 943 87 16, 0878 90 39 17, мейл: kolibarova@enthusiast.bg
 
Официални контакти:
Официална Фейсбук страница на „Стара хартия за нова книга“        
Книжен център „Гринуич“ www.greenwich.bg
ЕКОПАК България АД www.ecopack.bg
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ