област Велико Търново
Сподели
10 апр 2018
Автор: ОбластВТ

За поредна година Цветан Цветанов ще помогне на великотърновски ученици да преминат по стъпките на Ботевата чета

За поредна година Цветан Цветанов ще помогне на великотърновски ученици да преминат по стъпките на Ботевата чета
За четвърта поредна година председателят на парламентарната група на ГЕРБ и великотърновски народен представител Цветан Цветанов ще подкрепи финансово ученици от всички училища в старата столица, които желаят да се включат в една от най-родолюбивите прояви у нас – Националния поход „По стъпките на Ботевата чета“. 

Този ангажимент Цветан Цветанов пое при среща с една от ръководителките на великотърновската група Снежана Димитрова. Благодарение на Цветанов, за пореден път, над 50 търновски младежи ще имат възможността да преминат по 120-километровата алея на безсмъртието от Козлодуйския бряг до връх Околчица. Част от групата отново се очаква да бъде и студентът Божидар Русев, който учи в Англия, но се връща специално заради похода,  провеждащ се ежегодно от 27 май до 2 юни.

В знак на признателност, родолюбивите млади хора направиха мил подарък на Цветанов по повод рождения му ден на 8 април. Младежите изработиха фотоалбум, съдържащ десетки снимки от срещите им с председателя на най-голямата парламентарна група на връх Околчица от последните години. Освен кадри от похода, в който ежегодно се включва и самият Цветанов, в албума място са намерили и запечатани моменти от посещението на децата в Народното събрание, където гостуваха по негова покана. В книжката учениците са изписали и своите пожелания към Цветан Цветанов, по повод Великден и личния му празник. 

Децата и техните ръководители не крият благодарностите си към Цветанов и често му правят приятни изненади. През годините те го отличиха със свои призове „Родолюбец“ и „Златно сърце“. 

Основен организатор на великотърновското участие в мащабното национално събитие е Туристически клуб „Незабравка“ към ПГЕ „А. С. Попов“. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ