област Велико Търново
Сподели
23 май 2018
Автор: ОбластВТ

За балния грим на абитуриентките от Горна Оряховица: Снежана Йонкова

За балния грим на абитуриентките от Горна Оряховица: Снежана Йонкова
През изминалите години абитуриентките ставаха повод за остри критики от страна на обществеността заради външния си вид. Но през последните няколко години се наблюдава една положителна тенденция. Момичетата избират изящни рокли, красиви гримове и непринудени прически. В тази насока ще ви запознаем отблизо с един от най-важните елементи на бала – гримът.Младата гримьорка Снежана Йонкова, която се занимава с професионален грим от две години, разказа какви са последните тенденции и техники в света на женската красота. „Всички момичета, които идват при мен искат контуриране. Това течение идва от социалните мрежи и световноизвестните личности, които са модел за подражание и вдъхновение за много момичета. Предпочитана е кафявата гама или меките и естествени тонове. Черният молив на долния клепач става отживелица, но и не се предпочита за важни събития, каквото е и балът, може би заради прочувствените моменти. Тотален хит е очната линия, която може да има множество вариации според личния вкус или формата на окото, споделя тя.За основа за грим препоръчвам база, която държи другите продукти над кожата и не запушва порите. Служи като защитен слой и прави грима дълготраен. Миглите са продуктът, който най-много ми доставя удоволствие да поставям. Самият поглед се променя, подчертава грима и придава завършен вид. Също така предпочитам да наблегна на очите в макиажа, защото когато говориш с някого, го гледаш в очите. Хубаво би било да се нанесе и фиксиращ спрей за финиш, издава още гримьорката.За балния грим съобразявам техниките и цветовете с роклята. Някои предпочитат по-тежък грим, но моите клиентки харесват по-семпъл. Искат да подчертаят естествената си красота. Опитвам се да вникна в характера на всяка, за да направя индивидуален грим по чертите на лицето. По време на работа ги запознавам с процеса, давам съвети и обяснявам стъпка по стъпка. Един завършен грим ми отнема около 30-40 минути.Мои фаворити са марките Too Faced, Kryolan, Maybelline, L'Oréal, Lollipop Cosmetics. Най-много сред тях харесвам Kryolan, защото са високопокривни, навлезли като гримове за телевизия и кино“.

Снежана Йонкова е съвсем млада гримьорка, на 19 години, а вече от 4 години се занимава с гримиране и работи в салон „Пепеляшка“ в Горна Оряховица. Открива таланта си в тази сфера на изкуството благодарение на видео урок в Youtube, в който се прави маска на вуду кукла. След като опитът се оказва успешен, Снежана започва да прави най-различни артистични гримове. „От подръчни материали можеш да направиш нещо много различно и страхотно. Например изгнила кожа на зомби правя с овесени ядки и лепило. Използвам салфетки, за да имитирам истинска кожа, гел за коса или боя за храна“, разказва още тя. Обича да експериментира в най-различни стилове. Всички тези умения намират широко приложение – от празници като Хелуин до театъра. „От 4 години играя в Театър 220, където ми се налага да гримирам актьорите. Рисувам им бръчки, бради, мустаци – въобще много е забавно. Първият ми модел беше моята майка, след нея приятелки и съученички. Постоянно обменяме идеи и техники.


Случвало ми се е да дойдат момичета със снимка на Кайли Дженър или друга известна личност. При такива случаи има вероятност крайният резултат да не се получи досущ същия. Най-напред защото формата на лицето може да не е същата. Освен това, на снимката не изглежда, че има много грим. Но всъщност има много пластове, а и тези снимки са обработени чрез програми. Понякога ми се налага да гримирам в дома на клиентката, за да не губим време. По-близките ми приятелки идват вкъщи. Тогава се чувствам страхотно, все едно не работя, а се забавлявам!“


 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ