област Велико Търново
Сподели
15 сеп 2020
Автор: ОбластВТ

Започна учебната година в ОУ „Св.св. Кирил и Методий” в Долна Оряховица

Започна учебната година в ОУ „Св.св. Кирил и Методий” в Долна Оряховица
Първокласниците получиха подарък - книжка от Община Горна Оряховица

С националния химн започна честването на първия учебен ден в долнооряховското основно училище „Св.св. Кирил и Методий”. На празничната церемония гостуваха кметът на общината инж. Добромир Добрев, кметът на Д. Оряховица Йордан Байчев и общинските съветници Григор Минков и Веселин Ирибаджаков.Родители и ученици изпълниха двора в трепетно очакване на първия училищен звънец. В програмата за откриване на годината, децата от клуб „Млади таланти” се включиха с изпълнение на песни. Те поздравиха с тематични стихотворения всички гости, учители и съученици.
Кметът инж. Добрев пожела на учениците успешна учебна година, изпълнена с нови знания, приятелства и приключения; и още – да бъдат добри и отговорни  един към друг, винаги уверени в пътя към успеха.

Училищният директор Маруся Гечева приветства с добре дошли учениците и ги покани в класните стаи. Малчуганите от първи клас бяха посрещнати с буквар, балони и подаръци. Община Горна Оряховица изненада децата с книжка „Родолюбив буквар”. Обхванати от вълнение, те споделиха, че нямат търпение да научат буквите.
Новата учебна година започна с подновени класни стаи, които вече разполагат и с интерактивна дъска. Директорът Маруся Гечева сподели, че предстоят още новости и ремонти.

С решение на Министерския съвет от 20 август 2020 г., две от общинските училища са включени в списъка на иновативните училища в Република България за предстоящата учебна година. Това са СУ „Георги Измирлиев“ и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Долна Оряховица.Над 3700 ученици прекрачиха прага на учебните заведения в община Горна Оряховица в днешния ден. Те ще се обучават в 2 средни, 9 основни и 5 професионални гимназии, от които 1 общинска и 4 държавни.

 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ