област Велико Търново
Сподели
06 фев 2019
Автор: ОбластВТ

Започна плащането на местните данъци във Велико Търново

Започна плащането на местните данъци във Велико Търново
Жителите на Велико Търново и населените места от общината вече могат да заплащат местните данъци и таксата за битови отпадъци за 2019 г. Ставките за налога върху недвижими имоти и таксата за битови отпадъци остават без промяна.Съобщения за дължимите суми ще бъдат изпратени в законоустановения срок, който е до началото на март. Вноските могат да бъдат платени на две части - до 30 юни и до 31 октомври.

5% е отстъпката, ако данъците върху сградите и върху превозните средства бъдат платени в целия им размер до 30 април. За такса „Смет“ облекчението е 10%.

Без промяна остават местата, където жителите на Велико Търново и населените места могат да заплатят местните си данъци и такси: централен офис на Общинска данъчна служба, който се намира на ул. „Христо Караминков" №19; изнесен център в Мол Велико Търново – ул. „Оборище" №18; изнесен офис в кв. „Чолаковци” – СОУ „Владимир Комаров”, ул. „Бяла Бона" №9. Плащания се приемат също на касите на „Изипей” и Банка ДСК, чрез пощенски запис и по банков път.

Информация за банковите сметки може да бъде намерена на сайта на Община Велико Търново.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ