област Велико Търново
Сподели
24 юни 2019
Автор: ОбластВТ

Започва укрепване на свлачището край манастира „Великата лавра“ във Велико Търново

Започва укрепване на свлачището край манастира „Великата лавра“ във Велико Търново
Дейностите променят временно движението на част от градския транспорт
 
От днес (24 юни) започват дейностите по укрепване на свлачището край средновековния манастирски комплекс „Великата лавра“ и църквата „Свети Четиридесет мъченици“, засегнало част от улица „Св. Климент Охридски“ във В. Търново. Проектът на Общината предвижда изпълнение на пилотна система с 12 фрагмента, всеки от които ще е с 12 пилоти. Общият брой на елементите и съоръженията ще бъде над 140.600 000 лева отпусна правителството за реализация на необходимите дейности по укрепване на терена и възстановяване на уличния участък и прилежащото му тротоарно пространство.

Строителните работи налагат временна организация на движението – улица „Свети Климент Охридски“ ще бъде затворена за движение от площад „Цар Асен I” до каменния мост в квартал „Асенов“. Обходният маршрут за пътуващите по направления към и от Арбанаси и Горна Оряховица е следният: Южен пътен възел – главен път Велико Търново – Варна – с. Шереметя – с. Арбанаси (двупосочно).

Променят се и част от маршрутите на движение на градския транспорт. Крайна спирка на автобусна линия №50 става площад „Цар Асен I”. Автобусна линия №110 на курсовете в 5,41 и 6,41 от кв. „Чолаковци“ ще достига до обръщалото си кв. „Асенов“ по улиците „Читалищна“, „Михаил Кефалов“ и по обходния път зад крепостта Царевец. През останалото време /от 7,41 до 19,41/ крайна точка на тази линия става площад „Цар Асен I“.

Квартал „Асенов“ ще бъде обслужван от градска линия №5. Временна крайна спирка на автобусите ще бъде обособена край каменния мост, а към центъра на града и кв. „Колю Фичето“ те ще се връщат през кв. „Света гора“, ул. „Магистрална“, Южния пътен възел и ул. „Христо Ботев“.

Временната организация на движение влиза в сила от понеделник – 24 юни, а срокът за действие е до приключване на строителните работи.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ