област Велико Търново
Сподели
26 юли 2017
Автор: ОбластВТ

Започва преасфалтиране на главната улица на Велико Търново

Започва преасфалтиране на главната улица на Велико Търново

На 31 юли започва цялостно преасфалтиране на главната улица „Васил Левски“ във Велико Търново. Дейностите по подготовка на трасето и полагане на слоевете на новата настилка са разделени на два етапа. Строителните работи ще продължат около седмица.

По време на първия етап забранено ще бъде преминаването на автомобили в участъка на ул. „Васил Левски“ от кръстовището при сградата на Община Велико Търново до пресечката с ул. „Цар Освободител“. Рестрикцията ще важи за времето на 8,30 ч. до 17,00 ч., във всеки от дните, като началната дата е 31 юли /понеделник/. Пропускани ще бъдат единствено автобусите по обществените транспортни линии. 

Вторият етап предвижда забраняване на автомобилното движение в участъка от кръстовището на ул. „Васил Левски“ с ул. „Цар Освободител“ до пресечката с ул. „Бачо Киро“ в района на Студентски стол №2. Ограниченията ще важат за времето от 8,30 до 17,00 ч., като крайната дата е 6 август /неделя/. Забраната няма да важи единствено за обществения транспорт, като маршрутите на автобусите няма да бъдат променяни.

Със заповед, издадена от кмета на старопрестолния град Даниел Панов, ще бъде въведена временна организация на движението. Тя ще е в сила от 31 юли до 6 август включително, или до приключване на ремонта. През тези периоди водачите на автомобили следва да използват обходните маршрути през улиците „Христо Ботев“, „Марно поле“, „Цар Самуил“, „Цар Тодор Светослав“, „Бачо Киро“, „Седми юли“.

При възникване на необходимост и по преценка на контролните органи на МВР, движението може да бъде временно ограничавано или спирано и извън посочените часове. Докато трае ремонтът, зоните за платени престой и паркиране трябва да бъдат освободени от автомобили.

Продължават предварителните дейности - оформени бяха „джобове“ за съдовете за смет, а от днес започна почистването на дъждоприемните шахти и подмяната на капаците им.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ