област Велико Търново
Сподели
04 мар 2021
Автор: ОбластВТ

Започва основният ремонт на северните спортни зали на стадион „Ивайло“

Започва основният ремонт на северните спортни зали на стадион „Ивайло“
400 000 лева е инвестицията в най-големия спортен комплекс на Велико Търново
 
Напълно обновени ще бъдат северните спортни зали на стадион „Ивайло“ във Велико Търново. Символична първата копка бе днес, а начало на дейностите дадоха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на старопрестолния град Даниел Панов, управителят на ОП „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов, представители на фирмата изпълнител и треньори. Инвестицията ще е за около 400 000 лева, а с нея ще бъде постигнато значително подобряване на условията за състезателите по бокс, борба, вдигане на тежести и стрелба.

Въпреки трудностите, които епидемията от COVID-19 породи във всички сфери на живота, инвестициите в спортната инфраструктура и оптималните условия за състезателите продължават. Ремонтът на залите е пореден пример за доброто партньорство между държавата и местната власт и изпълнение на поет конкретен ангажимент, коментираха Красен Кралев и Даниел Панов по време на работна среща с представители на спортните клубове и треньори. Около два месеца е предвиденият срок за изпълнение на строителните работи.През последните няколко години във Велико Търново спортната инфраструктурата бе значително подобрена, а правителството осигури финансиране за важни проекти, подготвени от общината. Сред показателните за свършената работа примери са осветлението на стадион „Ивайло“, което е сред най-ефективните и добри в страната, модернизацията на целия спортен комплекс, строителството на тренировъчното футболно игрище „Трифон Иванов“ до Спортното училище.

Изграждане на втора мултифункционална спортна зала за баскетбол, волейбол и хандбал, както и полигон за хвърляне на диск и чук бяха посочени като бъдещи приоритетни в сферата на професионалния спорт по време на срещата. За следващата година е предвидено ново увеличение на средствата за клубовете с още 100%, посочи министър Кралев. Друг приоритет в областта на спорта е основният ремонт на физкултурните салони, като амбицията е да бъдат обновявани поне по 25 обекта в страната на година.

По време на срещата кметът Панов връчи Старопрестолна грамота на треньора по лека атлетика Николай Гемижев по случай 65-ия му рожден ден.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ