област Велико Търново
Сподели
08 май 2019
Автор: ОбластВТ

Започват ремонтни работи по ул. „Хан Крум“ в Горна Оряховица

Започват ремонтни работи по ул. „Хан Крум“ в Горна Оряховица

От днес (8 май) се въвежда временна организация на движението, заради предстоящите ремонтни работи по ул. „Хан Крум“ в участъка между пресечките с улиците „Сидер войвода“ и „Мано Тодоров“. Този участък ще бъде цялостно преасфалтиран. Докато трае ремонтът, участъкът ще бъде затворен за движение на моторни превозни средства и водачите ще трябва да използват алтернативни маршрути за придвижване.

Паралелно с този ремонт ще продължат и ремонтните дейности по ул. „Съединение“ и ул. „Св. Княз Борис І“. Те се извършват със средства осигурени от Агенция „Пътна инфраструктура“.

След приключване на ремонта по ул. „Хан Крум“, работата ще продължи по ул. „Вичо Грънчаров“, която ще се ремонтира от Районния съд до пресечката с ул. „Балатон“. Предстои да се направи цялостно преасфалтиране на двете платна.

Ремонтните работи ще продължат по ул. „Балатон“ в участъка от ул. „Вичо Грънчаров“ до ул. „Панайот Цвикев“. На по-късен етап през лятото, ще се ремонтират и ул. „Васил Априлов“ в участъка между ул. „Вичо Грънчаров“ и „Ангел Кънчев“, както и ул. „Ангел Кънчев“ от Районния съд до ул. „Балатон“. Това ще стане след като експлоатационните дружества направят подмяна на подземните си комуникации.

Тези улични ремонти се финансират със средства, отпуснати с постановление на Министерския съвет. Асфалтирането на улиците ще се извършва поетапно при подходящи метеорологични условия.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ