област Велико Търново
Сподели
22 яну 2018
Автор: ОбластВТ

Започват проверки на пешеходните пътеки в областта

Започват проверки на пешеходните пътеки в областта
Комисия, определена със заповед на областния управител проф. д-р Любомира Попова започва проверки на пешеходните пътеки на територията на областта. Инспекциите са по разпоредба на главния прокурор, заради зачестилите пътнотранспортни произшествия. 

Заместник областният управител Ивета Кабакчиева е председател на комисията. Тя включва и представителите на общините в областта, Областно пътно управление Велико Търново и ОД на МВР Велико Търново. На проведената днес работна среща бе взето решение в срок до 20 февруари в Областна администрация да бъдат получени обобщените данни от всички общини. 

Проверките ще се извършват по определени критерии като - подходящо ли е мястото на пешеходните пътеки, сигнализирани ли са със светлинни знаци, отговарят ли всички те на съответните наредби, има ли ясна видимост на съществуващата маркировка и други. Особено внимание ще се обърне на състоянието на пешеходните пътеки в близост до училища и детски градини. Целта на възложените проверки е да се оцени съответствието на пешеходните пътеки с нормативните изисквания. В случай на констатирани нарушения, ще бъдат отправени писмени предложения за 
 отстраняването им.

Резултатите от проверките и необходимите мерки, които ще бъдат предприети, ще бъдат обсъдени на заседание в Областна администрация Велико Търново през месец февруари.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ