област Велико Търново
Сподели
05 ное 2018
Автор: ОбластВТ

Зам.-министър Деница Сачева (МОН): Предвиждат се 300 работни места за ресурсни учители

Зам.-министър Деница Сачева (МОН): Предвиждат се 300 работни места за ресурсни учители
През следващата година да бъдат разкрити 300 работни места в детските градини и училищата за ресурсни учители, психолози и логопеди, които да работят с децата със специални образователни потребности /СОП/, предвижда МОН. Това стана ясно на конференция за приобщаващото образование, която се състоя в НДК.Според заместник-министъра Деница Сачева, през изминалата година, в общообразователните институции учили 22 000 деца и ученици със СОП, а броят на педагогическите специалисти бил 3700.

„През септември миналата година правителството стартира мащабна акция за връщането на отпаднали от системата или такива, които никога не са посещавали детска градина и училище. Резултатът е почти 22 000 обхванати в образователни институции деца и ученици. Една от основните причини за отпадане е мобилността – както вътрешна, така и към държави от ЕС“, каза Деница Сачева

Министерството на образованието и науката ще инвестира повече средства в технологии за комуникация и работа с деца със специални образователни потребности.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ