област Велико Търново
Сподели
10 фев 2020
Автор: ОбластВТ

Задържаха мъж от Стрелец за домашно насилие

Задържаха мъж от Стрелец за домашно насилие
Служители на полицейското управление в Горна Оряховица задържаха 36-годишен мъж от село Стрелец за причиняване на телесна повреда.

Вчера сутринта в 04:30 ч. в управлението е получен сигнал за семеен скандал в жилище в Горна Оряховица. На адреса незабавно е бил изпратен полицейски екип, който е установил в жилището 36-годишен мъж, 31-годишната му съпруга и двете им малолетни деца. Жената обяснила, че съпругът й се е прибрал около 03:00 ч. и е започнал да чупи семейни вещи.

При опит да бъде задържан е оказал съпротива и е наранил единия униформен. Мъжът е задържан с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.

Екипът ни припомня, че в случай на домашно насилие, пострадалото лице има право да се обърне към съда за защита. Държавата създава условия за изпълнението на програми за превенция и защита от домашно насилие и програми, осигуряващи помощ на пострадалите лица. За психическо и емоционално насилие върху дете се смята и всяко домашно насилие, извършено в негово присъствие!
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ