област Велико Търново
Сподели
05 ное 2021
Автор: ОбластВТ

Жители на Лясковец и Горна Оряховица: Кой контролира Румен Радев?

Жители на Лясковец и Горна Оряховица: Кой контролира Румен Радев?
Защо Румен Радев не е в платен отпуск, защо нарушава показно противоепидемичните мерки, струпвайки хора около себе си. Защо Илияна Йотова връчва награди в университети и училища. Как за останалите кандидати за президент има правила, а за Радев и Йотова няма. Това е само малка част от недоволството, изразено от граждани на Лясковец и Горна Оряховица по време на среща с хирурга и водач на листата на ГЕРБ-СДС във Велико Търново и региона проф. д-р Костадин Ангелов.

С липсата на работещ парламент през половината време от последните шест месеца на практика няма институция, която да контролира действащия президент в момента. Каква демократична държава сме тогава в момента, чудят се гражданите.

Както казват хората, държавниците в България са дефицитна стока. ГЕРБ обаче вижда в лицето на проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева така нужните за България президент и вицепрезидент, които ще възстановят духа на държавността и ще направят необходимото, за да има в страната ни демокрация, а не военен авторитаризъм, посочиха проф. Ангелов и общественикът, издател и журналист Димитър Николов, който е трети в листата на ГЕРБ-СДС.

Без парламент и правителство проблемите пред общините са неизбежни – и по отношение на съставянето на новите бюджети, и по отношение подкрепата за справяне с нарастващите разходи за ток за детски градини, ясли, социални услуги и др. Все по-трудна става задачата да се грижим за хората в общините си, сподели кметът на Лясковец д-р Ивелина Гецова.

В Лясковец и Горна Оряховица проф. Костадин Ангелов продължи и поредицата здравни консултации, които провежда тази седмица във Велико Търново и региона. Заедно с проф. Асен Балтов той проведе реална ваксинационна кампания, каквато Румен Радев и Стойчо Кацаров продължават да не считат за необходима. Приемната бе посетена както от горнооряховчани и лясковчани, така и от жители на Козаревец, Джулюница, Добри дял, Мерданя, Драгижево, Долна Оряховица, Драганово, Първомайци и др.


 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ