област Велико Търново
Сподели
29 авг 2019
Автор: ОбластВТ

Жители на Златарица потърсиха съдействие от депутата от ГЕРБ Станислав Стоянов за решаване на наболели проблеми

Жители на Златарица потърсиха съдействие от депутата от ГЕРБ Станислав Стоянов за решаване на наболели проблеми
Жители на Златарица и най-голямото село в общината Горско Ново село потърсиха помощ от народния представител от ГЕРБ Станислав Стоянов за решаване на наболели проблеми в региона. Те посетиха приемната на депутата, която се проведе в Златарица и разговаряха с него при посещението му в Горско Ново село. Заедно с народния представител бе и председателят на Общинския съвет и местен лидер на ГЕРБ Стефан Бранзелов.Сред хората, дошли да се срещнат с тях, бе 80-годишният Борислав Чакъров, който преди дни е обявил гладна стачка, заради безхаберие на местната управа към мост, строен от дядо му през 1898 година. Парапетите на съоръжението са съборени, то е обрасло и е опасно за хората и автомобилите, обясни човекът. Историята на моста датира от април 1898 г. След посещение на Божи гроб дядото на Чакъров, който бил хаджия, решил да вдигне брод за здраве и добруване на златарчани. Двама майстори изградили моста, а за направата му са ползвани дялани камъни, докарани от бащата на Борислав с две волски коли от село Родина. Той пази документа, с който мостът е предаден на общината преди повече от 100 години. С времето обаче съоръжението било занемарено от местните власти. Жално ми е, обидно ми е да се подиграват с паметта на дядо ми и на баща ми, каза пред народния представител  Чакъров.

Единственият, който откликнал досега, е председателят на Общинския съвет Стефан Брънзелов. Той внесъл предложение в местния парламент за промяна на капиталовите разходи и отделяне на средства за възстановяване на моста, но предложението не било прието. Станислав Стоянов пое ангажимент за осигуряване на средства за почистване на моста и възстановяване на парапетите.Жители на Златарица поставиха пред депутата проблем на ул. „Зеленка” и ул. „Суворов”. Двете улички са точно до основен път в центъра на града. Живущите там са се погрижили за облагородяването, засадили дървета и жив плет, изградили сами, със свои средства, стълби. Минаващи стада с домашни животни обаче съсипват всичко, оплакаха се хората. Улицата се превърнала в дере и водата от високото се стича оттам. Златарчани обясниха, че жител на града гледа в населеното място над 70 овце и кози, извън всички регламенти. Точно тези животни създават проблеми на хората от двете улици. Те питат как в съседните села Добри дял и Мерданя проблемът с домашните животни е решен, а в общинския център това продължава. Жителите са изпратили жалба и до областната администрация, но и чрез нея не са получили отговор от общината. Станислав Стоянов се ангажира да бъде намерен начин при който да бъде ограничено мястото, откъдето минават животните и да бъде решен дългогодишния проблем на живущите на двете улици.

Златарчани са разтревожени от все по-лошото състояние на общинския център, лошата инфраструктура, липсата на бизнес начинания и усилия за привличане на инвеститори. Местни жители посетиха приемната, за да заявят пред депутата, че единственият човек, който проявява истинска загриженост за града и региона е председателят на Общинския съвет Стефан Брънзелов, но неговите предложения и инициативи срещат отпор от страна на мнозинството в местната власт на Златарица.

Пред Станислав Стоянов жителите на най-голямото село в Златаришка община – Горско Ново село пък се оплакаха от състоянието на третокласния път до с. Джулюница. Отсечката е осеяна с дупки и е обрасла с растителност, която създава предпоставки за ПТП. От години хората настояват за ремонт. Друг основен проблем в селото е липсата на канализация.  
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ