област Велико Търново
Сподели
04 апр 2019
Автор: ОбластВТ

Еленски ученици се представиха отлично на пролетна лагер-школа в Сливен

Еленски ученици се представиха отлично на пролетна лагер-школа в Сливен
От 1 до 3 април в Сливен се проведе първата национална пролетна лагер-школа „CareerIT World Championship 2019“, организирана от Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” и Сдружението на неговите възпитаници.Целта на събитието беше подготовка за националните финали на световните състезания Microsoft Office Specialist World Championship и Adobe Certified Associate World Championship.

Присъстваха около 80 ученици от цялата страна. СУ „Иван Момчилов“ в Елена беше представено от Василена Димитрова, Диляна Желязкова и Николай Иванов от единадесети клас, Николета Ралчева и Станислава Петкова от десети клас. Те бяха основните участници в потока, насочен към креативен дизайн и успяха да вземат общо 13 сертификата за различни версии на Photoshop и Illustrator.

На специална церемония за закриване на събитието Василена Димитрова, Диляна Желязкова и Станислава Петкова, за постигнати много високи резултати, бяха обявени за национални финалисти за Adobe Certified Associate World Championship. Това е първата им стъпка към световното състезание, което тази година ще се проведе през юли в Ню Йорк.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ