област Велико Търново
Сподели
21 май 2020
Автор: ОбластВТ

Елена отбелязва празника си онлайн

Елена отбелязва празника си онлайн
Един от най-хубавите празници в историята на възрожденския град Елена е 21 май – Ден на Светите равноапостоли Константин и Елена, негови закрилници и покровители. Той е обявен за Ден на града преди 20 години, но за първи път ще премине по-различно, заради извънредната епидемична обстановка.
 
21 май няма да се обявява за неприсъствен за служителите от бюджетната система на Община Елена, нито за неучебен за учителите и учениците от града.

Празничният ден започна с църковно богослужение и водосвет от Великотърновския митрополит Григорий в храма „Успение на Пресвета Богородица“. Началото бе от 9.30 часа. На службата присъстваха служители на ръководни длъжности от общинската администрация, общински съветници и миряни. В църквата бе гарантирано спазването на минимална социална дистанция от 1.5 м във всички посоки. След запълване на обозначените места, в храма не се допускат повече граждани. Присъстващите трябва да носят маски и да спазват всички останали противоепидемични мерки.

В 11,30 ч., в двора на Архитектурно-исторически комплекс „Даскалоливница“, ще бъдат издигнати знамената на Република България, Европейския съюз и град Елена под звуците на съответните химни. По същото време ще бъде излъчено онлайн видео приветствие на кмета на община Елена към гражданите, а непосредствено след него ще започне онлайн програма с изпълнения на талантливите деца на град Елена.

От 21.30 часа ще има празнична заря.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ