област Велико Търново
Сподели
07 яну 2019
Автор: ОбластВТ

Екип на еленския район на ВиК "Йовковци" отстрани тежка авария

Екип на еленския район на ВиК Йовковци отстрани тежка авария
Близо 10 часа в трудно достъпен район работи вчера екип на еленския район на ВиК  „Йовковци“ по отстраняване на много тежка авария. Пробойна в тръба на довеждащия водопровод от помпена станция „Йовковци“ до резервоара над Елена остави без вода през целия ден по-голямата част от града, която се захранва от язовира.Сигналът за аварията е подаден от дежурния още в 8 часа сутринта, който установява, че в резервоара не постъпва вода. ВиК специалистите бързо установяват, че аварията е в трудно достъпен район, на 12 км от града. Теренът е между отдавна обезлюдените села Писараци и Развалаци, навътре в Балкана, и минава покрай дълбоки дерета. Отстраняването на аварията е силно затруднено от минусовите температури и падналия сняг, който не спря през вчерашния ден. Пробойната на голямата тръба с размер ф 400 е на 1.50 м дълбочина.

„При тази усложнена ситуация имах резерви, че ще успеем да се справим, но екипът на нашия район – багеристът, двамата техници и петима водопроводчика проявиха мъжество и истински професионализъм, и успяха в късните часове на деня да пуснат водата. Благодаря и на всички наши потребители, които проявиха разбиране и ни оставиха спокойно да си свършим работата“ – каза началникът на района в Елена Стефан Минчев.

Кметът инж. Дилян Млъзев също благодари на целия екип на ВиК „Йовковци“ район Елена и на неговия началник за бързата организация по отстраняване на тежката авария.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ