област Велико Търново
Сподели
08 май 2018
Автор: ОбластВТ

Евродепутатът Ева Майдел гостува в Лясковец

Евродепутатът Ева Майдел гостува в Лясковец
Семинар за насърчаване на предприемачеството се проведе в Лясковец. Негов важен гост беше евродепутатът Ева Майдел. Форумът се проведе в конферентната зала на Музея на гурбетчийското градинарство.

В Лясковец, Ева Майдел бе посрещната от кмета д-р Ивелина Гецова. Специални гости бяха и областният управител проф. д-р Любомира Попова и заместникът й инж. Детелина Борисова, както и директорът на Европейски информационен център Велико Търново доц. д-р Теодора Калейнска.

Семинарът имаше за тема „Насърчаване на предприемачеството и социалните иновации” и бе част от събитията, реализирани по проект „Моят отпечатък в Българското председателство”. Събитието бе открито от кмета д-р Ивелина Гецова, а Ева Майдел представи в детайли презентация по темата за предприемачеството, социалните иновации и европейските перспективи пред българските предприемачи. Бе подчертана връзката на тези теми с приоритетите на текущото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз.

„Фокусът на местната власт към създаването на работни места и стимулиране на предприемчивостта сред младите е правилната стратегия за адаптиране на местната икономика към условията на 21-и век“, каза евродепутатът. На семинара присъстваха и студенти от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” и ученици от СУ „Максим Райкович”, гр. Лясковец. Младежите участваха активно в дискусията по въпросите за стимулиране на социалните иновации в икономиката, образованието и информационните технологии. Особено внимание бе обърнато на актуални теми като дигитализацията и кибер-сигурността, които представляваха особен интерес за младежите от Община Лясковец. Гостите разговаряха с над 40 младежи от Средно училище „Максим Райкович“ и членове на местния младежки парламент.

Община Лясковец работи в момента по проект „Моят отпечатък в Българското председателство”, по който бяха проведени последователно през изтеклия месец информационни кампании в града и по селата. Срещата с евродепутатът беше също инициирана във връзка с реализацията на този проект. Проект „Моят отпечатък в Българското председателство” се реализира от Община Лясковец, в партньорство със СУ „Максим Райкович“, гр. Лясковец и НЧ „Земеделец – 1899”, с. Козаревец.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ