област Велико Търново
Сподели
11 окт 2019
Автор: ОбластВТ

Д-р Илко Костурков от горнооряховската болница е номиниран за "Лекар на годината 2019"

Д-р Илко Костурков от горнооряховската болница е номиниран за Лекар на годината 2019

Младият гастроентеролог д-р Илко Костурков от МБАЛ „Свети Иван Рилски“ е номинацията на Районната колегия на БЛС- Велико Търново за тазгодишното издание на „Лекар на годината 2019“.

По традиция, в навечерието на 19 октомври, когато се отбелязва Деня на българския лекар, съсловната организация на лекарите връчва на официална церемония награди. Д-р Костурков е предложен за категорията „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България.

"Номинирахме нашия млад колега с мотиви, че е много отдаден на професията, харесва си специалността, има желание да се развива“, посочи заместник – председателят на РК на БЛС д-р Милена Владимирова. „Той участва в международни конгреси и обучения, което е знак, че иска да израства в професията и се стреми да развива ендоскопската гастроентерология на високо ниво. Един от лекарите, които са много внимателни и с грижа за пациентите и затова се радва на обичта им. Освен това, за нас е много важно, че въпреки, че е имал предложения да работи в големи и в столични болници, той се завръща в болницата в своя роден град, за да помага на пациентите от Горна Оряховица и региона!“, допълни още д-р Владимирова.

Д-р Илко Костурков е завършил медицина 2012 г. в Медицинския университет в Плевен. След това започва специализация по гастроентерология в Медицински институт към МВР - София под ръководството на доц. Николовска. По време на специализацията си в МИ – МВР работи и върху докторантура на тема «Хронични вирусни хепатити». През 2017 година придобива специалност «Гастроентерология» към МУ-София. От тогава до сега работи в МБАЛ Свети Иван Рилски - Горна Оряховица.

Притежава сертификати по абдоминална ехография, доплер ехография, горна и долна ендоскопия. Преминал е множество курсове и обучения, както в страната, така и в чужбина.

Член на Българското дружество по гастроентерология, гастроинтестинална ендоскопия и абдоминална ехография и на Асоциацията на младите хепатогастроентеролози в България. Извършва рутинно -диагностична и терапетвтична горна и долна ендоскопия, абдоминална и доплер ехография.

Има интереси в областта на диагностичната и терапевтична ендоскопия (гастро- и колоноскопия) – полипектомия, ендоскопска мукозна резекция , ендоскопска хемостаза, диагностиката и лечението на чернодробни заболяванния, възпалителни чревни заболявания, хранене и диететика.

Информация и снимка: МБАЛ „Свети Иван Рилски“

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ