област Велико Търново
Сподели
07 апр 2021
Автор: ОбластВТ

Д-р Ивелина Гецова отправи поздрав по повод Световния ден на здравето

Д-р Ивелина Гецова отправи поздрав по повод Световния ден на здравето
Уважаеми лекари, медицински специалисти, здравни работници,

На 7 април целият свят отбелязва Международния ден на здравето. На този ден, с дълбока почит и уважение се прекланяме пред всички лекари-чудотворци, пред хората, които се грижат за нашето здраве, а то е нещото, без което никой не може да бъде щастлив. Когато загубим здравето си, с надежда и доверие, ние се обръщаме към медиците, за да ни помогнат не само с професионалните си умения и опит, а и с разбиране, човещина и съпричастие към нашата болка.

След последната година на изпитания за цялото човечество, повече от всякога сме длъжни да разберем, че лекарското съсловие заслужава най-много уважение и признателност. Затова днес, и не само днес - през всеки ден от годината, трябва по най-добрия начин да изразяваме своята искрена благодарност за всеотдайните грижи, за топлите човешки отношения, за денонощния труд, който медиците полагат, за опасността и личната заплаха за живота им, и подобаващо да засвидетелстваме своето уважение към високоотговорната им професия.

Дано България намери верния път към решаване проблемите в българското здравеопазване и дано благородната отдаденост на нашите лечители бъде наистина възнаградена по достойнство!

Честит празник на всички, които по сърце и душа са лечители и безрезервно са отдали себе си, здравето и живота си на хуманната професия!

Честит празник и бъдете здрави, скъпи медици!

Честит Ден на здравето, скъпи съграждани – пазете здравето си, защото то е нашето най-голямо богатство! 

д-р Ивелина Гецова,
Кмет на община Лясковец
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ