област Велико Търново
Сподели
28 окт 2019
Автор: ОбластВТ

Д-р Иван Иванов, управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски”: Подкрепям инж. Добромир Добрев, тъй като той показа грижа и отговорност към общинското здравеопазване

Д-р Иван Иванов, управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски”: Подкрепям инж. Добромир Добрев, тъй като той показа грижа и отговорност към общинското здравеопазване
Подкрепям инж. Добромир Добрев за трети мандат, тъй като през изминалите три години и половина, откакто управлявам МБАЛ „Свети Иван Рилски“, той показа отговорност и грижа по отношение на общинското здравеопазване в Горна Оряховица.

През последните 4 години Община Горна Оряховица е инвестирала над 800 хиляди лева за закупуване на съвременна апаратура и за ремонти на отделенията. Освен със средства от общинския бюджет и инвестиционната програма, експертите в администрацията подготвят проекти по различни програми, чрез които се извършиха ремонти на част от отделенията. В момента също тече ремонт на покрива на сградата и на АГ- отделението, по друг проект предстои подмяна на амортизираните асансьори. Благодарение на ползотворното сътрудничество с Община Горна Оряховица, болницата започва да се превръща в съвременно лечебно заведение, а със съвместни усилия през 2018 г. тя за пръв път излезе на печалба от 12 години.

За разлика от други общински болници, където финансовото състояние и материалната база са плачевни, нашата болница успява да отчете добри икономически показатели. Не без значение е фактът, че болницата обслужва около 60 хил. пациенти още от общините Лясковец, Елена, Златарица, Стражица, а само Община Горна Оряховица има ангажимент за поддръжката й. Бих призовал да подкрепим инж. Добромир Добрев, тъй като държи на думата си, не дава напразни обещания и има последователна политика в общинското здравеопазване.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ