област Велико Търново
Сподели
31 май 2019
Автор: ОбластВТ

Държавата отпуска близо 2 млн. лева за ремонт на пътища и улици в областта

Държавата отпуска близо 2 млн. лева за ремонт на пътища и улици в областта
Близо 450 000 лева ще бъдат вложени в ремонт на две улици в с. Ветренци и  общински път Пушево-Дряново/ Керека - граница общини (Дряново-В.Търново) - Шемшево - Велико Търново. Средствата се отпускат по искане на кмета на Велико Търново Даниел Панов от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. Това стана ясно ня заседание на постоянната областна комисия, която разглежда исканиятя зя средства от държавния бюджет.
 Заседанието на комисията бе открито от областния управител проф. д-р Любомира Попова. На него присъства и заместник- областният управител Ивета Кабакчиева. 
Подкрепа получиха  и исканията, подадени от кмета община Свищов Генчо Генчев, за ул. „Хаджи Димитър” и част от ул. „П. Р. Славейков” в с.Морава, община Свищов на стойност 140 000 лв. В резултат от проливни дъждове, придружени с градушка и ураганен вятър на 16-17 май 2019 г. и на 20.05.2019 г., формиралият се голям повърхностен воден отток причинява значителни повреди на уличните настилки там.
За ул. „Хаджи Димитър” и част от ул. „П .Р. Славейков”, част от ул. „Стара планина”(при жп прелеза) и мост над дере на ул. „Камчия” в с. Морава, община Свищов” средствата са в размер на 199 588,46 лв.
 За Общински път І-3, Козар - Белене-Плевен - Деляновци - Морава - Овча могила - Драгомирово, на около 700 м североизточно от с. Деляновци, община Свищов, ще бъдят отпуснати  26 908,68 лева.
 За част от ул. „Янтра” и част от ул. „Ропотамо” в с.Ореш, община Свищов,  средствата са 81 449,63 лв. За част от ул. „Монт Еверест” в с.Овча могила, община Свищов” са отпуснати 30 847 лв.
Подкрепа получи и искането на кмета на община Велико Търново, за общински път път І-4, Севлиево-В.Търново - Ветренци и две улици в с. Ветренци, община Велико Търново, на стойност 72 929,28 лева. В резултат от проливни дъждове на 20-21.05.2019 г. формиралият се голям повърхностен воден отток причинява значителни повреди на асфалтовото покритие и частично изравяне на  трошено-каменната основа на пътя и участъцир 
Държавата ще отпусне средства и по  искания на кмета на община Павликени за подмяна на съществуващи тласкателлни водопроводи от помпена станция на с. Росица до нагнетателен резервоар на с. Вишовград”, минаващ  минаващ през землището на с.Росица, гр. Бяла черква и с. Вишовград, община Павликени, на стойност 1 072 902,74 лв.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ