област Велико Търново
Сподели
06 фев 2020
Автор: ОбластВТ

До 50 сантиметра е снежната покривка край Велико Търново, осигурена е нормална проходимост на основната пътна мрежа

До 50 сантиметра е снежната покривка край Велико Търново, осигурена е нормална проходимост на основната пътна мрежа
14 населени места са все още без ток
 
Осигурена е нормална проходимост на основната пътна мрежа във Велико Търново и общината – главни улици, транспортни артерии, маршрути на обществения транспорт, както и на пътищата към населените места. Снеговалежът продължава над 16 часа, а снежната покривка на места е до 50 сантиметра – край Килифарево, Арбанаси, Беляковец и в Балкана.

Наличната снегопочистваща техника работи през цялата нощ. След спирането на валежите, машините ще бъдат насочени и към вътрешните квартални улици на Велико Търново.

Към 9,00 ч. тази сутрин, 14 населени места са с проблеми в електрозахранването - Въглевци, Габровци, Пушево, Миндя, част от Пчелище, Церова кория, Къпиново, Буковец, Вонеща вода, Ново село, Големани, Райковци, Войнежа и Емен. Кметът на Велико Търново Даниел Панов държи постоянна връзка с ръководството на „Енерго Про”. За отстраняването на повредите са ангажирани екипи и от други градове. Няма проблеми с водоснабдяването, навсякъде са осигурени храна и продукти от първа необходимост. Екипи на „Гражданска защита” и „Организация на движението, паркинги и гаражи” са ангажирани с премахването на паднали дървета.

Сигнали за проблеми с проходимостта на улици и пътища, нарушено електрозахранване и паднали дървета се приемат в оперативния щаб в Община Велико Търново – тел. 062619102 и се предават незабавно за обработване и вземане на мерки.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ