област Велико Търново
Сподели
30 окт 2021
Автор: ОбластВТ

Доц. д-р Милен Михов след обиколка на пазарите в Елена и Джулюница: Инфлацията и високите цени сериозно притесняват земеделските производители

Доц. д-р Милен Михов след обиколка на пазарите в Елена и Джулюница: Инфлацията и високите цени сериозно притесняват земеделските производители
За инфлацията, непосилно високите цени, скъпите горива, за притесненията, че зимата се очертава да бъде особено тежка и за липсата на перспектива говориха с кандидата за президент на ВМРО-БНД и водач на листата във Великотърновски регион доц. д-р Милен Михов жителите на областта. Доц. Михов направи обиколка на два от най-популярните неделни пазари - тези в Елена и Джулюница, където се срещна със земеделски производители от цялата страна, с търговци и техните клиенти.

„Съвсем обяснимо е притеснението на хората, особено на земеделските производители, които ми споделиха, че качването на цените на горивата и инфлацията се е отразила неизбежно и върху семената, торовете и препаратите, с които те работят. Това очаквано ще повиши цената на продукцията им и ще я направи неконкурентноспособна“, каза доц. Милен Михов.

„Елена домакинства този голям пазар всяка неделя. Тук идват производители от цялата страна, което съответно прави пазарът много притегателен и за клиентите, които са от цялата страна. Не е уреден законово обаче този пазар, а и е доста хаотичен“, коментира д-р Йордан Минчев, който е кандидат за народен представител в листата на ВМРО-БНД. Той е под номер 7 в кандидатската листа и вчера придружава доц. Милен Михов в неговата обиколка на Еленския пазар.
Освен че говориха за незавидното състояние на родното земеделие, еленчани не скриха и тревогата си, че нямат достъп до здравеопазване. „Да, липсата на достъпна медицинска помощ е един от най-сериозните проблеми в общината ни.

Особено, след като беше закрита болницата в Елена. Сега има само един спешен център, който е на труднодостъпно място“, признава д-р Йордан Минчев, който е учител по история в СУ „Иван Момчилов“ в Елена.
 

 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ