област Велико Търново
Сподели
11 ное 2021
Автор: ОбластВТ

Доц. д-р Милен Михов и Мария Цветкова се срещнаха с членове на ВМРО във Велико Търново: Външната политика трябва да е приемствена и да следва определени дългосрочни цели

Доц. д-р Милен Михов и Мария Цветкова се срещнаха с членове на ВМРО във Велико Търново: Външната политика трябва да е приемствена и да следва определени дългосрочни цели
„Външната политика трябва да е приемствена и да следва определени дългосрочни цели. На първо място бих отстоявал нашата принципна позиция по въпроса за приемането на Северна Македония в ЕС – политика, която отстоява българските и европейските ценности. Правото на самоопределение и правото на българите в Северна Македония да са равноправни граждани е европейски принцип“, каза кандидатът за президент на ВМРО доц. д-р Милен Михов и водач на кандидатската листа във Великотърновски регион на среща със своите колеги в листата и членове на организацията в старата столица. На срещата присъства и кандидатът за вицепрезидент Мария Цветкова.

За приоритетите на ВМРО в тези избори, сред които образованието, българското семейство, Българската армия и идеята за силна президентска република говориха още участниците в срещата. „Вярвам, че законът за пряката демокрация трябва да даде възможност на избирателите да излъчват пряко изпълнителната власт, която е най-важната. Какво се получава днес - хората гласуват за едни кандидати, а след политически договорки, задкулисни сделки и парламентарна аритметика управлява друг. Затова заставаме зад идеята за силна президентска власт, която да бъде носител на изпълнителната власт. Така, когато гласуваме за президент, ще гласуваме едновременно и за изпълнителна власт, която да носи отговорността и задължението за осъществяване на последователни политики в областта на образованието, здравеопазването, отбраната. Власт, пряко избрана от народа, ще има ресурса да се бори срещу корупцията и масовите злоупотреби в държавния сектор“, категоричен е доц. Михов.

„Винаги сме отстоявали съхранението на българските семейни, християнски ценности. Браним традиционното българско семейство, съставено от майка – жена, баща – мъж,  и техните деца. За разлика от други кандидати на тези избори, които настояват за признаване на еднополовите бракове, ВМРО е против еднополови двойки да отглеждат деца.

Конституцията е достатъчно ясна – бракът е доброволен съюз между мъж и жена“, каза Мария Цветкова. И припомни, че именно ВМРО спря Истанбулската конвенция. „Не защото ние сме против защитата на жените от насилие – нещо, достатъчно ясно регламентирано в българското законодателство, а защото Истанбулската конвенция крие опасност, защото в нея се говори за социален пол, за полове, различни от мъжкия и женския – ето това не искаме да ни бъде налагано“, допълни Мария Цветкова. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ