област Велико Търново
Сподели
25 мар 2020
Автор: ОбластВТ

Добромир Добрев с предложение към ОбС за освобождаване от наем на обектите с общинска собственост за периода на извънредното положение

Добромир Добрев с предложение към ОбС за освобождаване от наем на обектите с общинска собственост за периода на извънредното положение
Във връзка с въведеното извънредно положение за ограничаване разпространението на covid-19 и Заповед № РД-01-124/13.03.2020г. на министъра на здравеопазването за въведени противоепидимични мерки, кметът на общината ще предложи на Общинския съвет да отпаднат наемите на общински обекти за периода на извънредното положение.

Инж. Добромир Добрев ще направи предложение на предстоящото заседание, общинските съветници да гласуват освобождаване от заплащане на месечни вноски за наетите под наем общински терени и помещения от физически и юридически лица, чиято дейност търпи загуба заради извънредното положение.

Целта ни е в тази трудна ситуация да облекчим наемателите и да запазим икономическата им стабилност. Много фирми, поради въведеното извънредно положение и спазвайки заповедта на здравния министър, затвориха своите обекти. Те не реализират никакви приходи, а същевременно имат разходи за наем на помещенията и терените, които реално в момента не използват по предназначение. Затова внасям и предложението пред общинските съветници, коментира кметът инж. Добромир Добрев.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ