област Велико Търново
Сподели
13 мар 2020
Автор: ОбластВТ

Добромир Добрев: Няма заболели от коронавирус на територията на общината

Добромир Добрев: Няма заболели от коронавирус на територията на общината
Кметът на Горна Оряховижа инж. Добромир Добрев сподели официална информация във Фейсбук профила си относно съмненията за заболели от коронавирус в града.

53-годишен мъж, завърнал се от Полша, е приет в Инфекциозно отделение на горнооряховската болница. Пациентът е прекарал грип в чужбина и сам е потърсил медицинска помощ на телефон 112. Мъжът няма температура и не проявява типичните симптоми на КОВИД – 19. Направените му тестове и изследвания в МБАЛ „Св. Иван Рилски”, са отрицателни за коронавирус. В отделението е настанен и неговият баща, с който пациентът е бил контактен. Той е на 85 години. Неговите резултати също са отрицателни.

В инфекциозното отделение на болницата няма други пациенти. Лекарите са снабдени с костюми и маски, според указанията на Националния щаб, увери изпълняващият длъжността директор на здравното заведение д-р Петкова . Кръвни проби от двамата пациенти са изпратени в София и се чакат резултати, но според лекарите става въпрос за превантивни мерки.

Кметът успокои всички жители на Горна Оряховица, че на територията на общината няма случай на заболели от коронавирус. Спазват се всички указания на Националния щаб и няма причина за паника.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ