област Велико Търново
Сподели
22 юни 2021
Автор: ОбластВТ

Длъжници платиха над 4 млн. лева просрочени данъци за седмица

Длъжници платиха над 4 млн. лева просрочени данъци за седмица
Данъчните прилагат нов модел на лични срещи за събиране на закъснели плащания

Националната агенция за приходите събра над 4 млн. лева просрочени задължения само за 7 дни, като десетки длъжници са поели ангажимент за внасяне на още над 9 млн. лeва за данъци и осигурителни вноски през следващите 2 седмици.

Това се дължи на ангажирането на териториалните директори на НАП и организирането на спешни персонални срещи с най-големите длъжници, което доведе до бързи положителни резултати при събирането на публични дългове, съобщават от приходната агенция.

Териториалните директори са разговаряли лично с 95 лица в рамките само на седем дни, като в партньорски дух са обсъдени възможностите за плащане, включително на части. Близо 50 % от длъжниците са направили плащане непосредствено след срещата. Част от лицата са поели ангажимент до края на юни 2021 година да погасят задължения на обща стойност над 9 млн. лева, а други - че ще заплатят дълговете си в рамките на годината.

Териториална дирекция на НАП Велико Търново събра над 560 хил. лева просрочени, в резултат на проведените от териториалния директор 15 срещи с длъжници от областите Велико Търново, Плевен, Враца, Монтана, Габрово, Ловеч и Видин.

Срещите с лица със закъснели плащания към бюджета продължават.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ