област Велико Търново
Сподели
11 авг 2020
Автор: ОбластВТ

Деца ще се учат на реакция при наводнение на специална площадка край Велико Търново

Деца ще се учат на реакция при наводнение на специална площадка край Велико Търново
Площадка за превенция при наводнение бе изградена край Велико Търново. Обектът се намира в село Балван, а там деца и младежи ще учат на практика как да реагират при бедствена ситуация.

Площадката е част от създадения преди няколко години Център за превенция и спорт, включващ също специално обособени зони за реакция против пожари, за приложно колоездене и правилно поведение на пътя, както и за оцеляване сред природата. Всички площадки са разположени непосредствено една до друга, което позволява комплексни занимания с групи от деца.

Новата придобивка бе открита по време на открит урок, а деца и младежи от Балван демонстрираха наученото по време на летните полицейски академии – също инициатива, провеждаща се от години в населените места от община Велико Търново. Откритият урок включваше също действия при гасене на пожар, спасяване на пострадал чрез алпийски способ, както и правилно управление на велосипед в градска среда. Площадката за превенция при наводнение е създадена с финансиране от Община В. Търново, осигурено по програма „Местни инициативи“ и в рамките на партньорски проект за превенция, пътна и пожарна безопасност. Инициативата е на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ и Читалище „Нива 1898“, а подкрепа оказват Община Велико Търново, Областната дирекция на МВР, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Съюз на пивоварите в България. В рамките на проекта е обновена и разширена площадката за пътна безопасност, изградено е пространство за игра на тенис на маса, шах и табла, монтирана е и подвижна библиотека.

Сред гостите на открития урок бяха заместник-кметът на община Велико Търново проф. Георги Камарашев и директорът на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова. Събитието уважиха също представители на институции от региона, на ръководствата на Областна дирекция на МВР и на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ и др. Връчени и бяха и благодарствени грамоти. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ