област Велико Търново
Сподели
19 апр 2018
Автор: ОбластВТ

Деца от СУ "Георги Измирлиев" организираха благотворителен базар

Деца от СУ Георги Измирлиев организираха благотворителен базар
С голям ентусиазъм учениците от 5“а“ клас на горнооряховското училище „Георги Измирлиев“ се включиха в инициативата за организиране на благотворителен базар на домашни сладки, изработени от тях и техните родители в помощ на ученичка в тежко семейно положение.

"Идеята възникна спонтанно, търсейки изява за нещо добро и креативно; нещо, което ще обедини класа да работи в името на една благородна кауза. Оказа се, че родителите бяха увлечени в това приключение. С прекрасните стари рецепти с дъх на канела, с новаторското мислене и „обличане“ в чужди форми; с фешън инкрустации и много въображение в опаковането на продуктите, деца и родители сътвориха багри и вкусове, които „въскресиха спомени от доброто старо време“ и създадоха усещането за „полъха“ на новото“, каза класният ръководител Кремена Петърчева.

Еуфорията на представянето и продаването на сладките превзеха всички деца, учители и служители от училището. Резултатът е: събрана сума в размер на 128.50лв. Създадената атмосфера по подготовката предизвика и креативността и таланта на Лъчезар и майка му в изработването на поздравителни картички, които ще бъдат използване за други училищни прояви.

„Доброто е положителната сила в света, която създава усмивки и топлина в душата на децата - че са успели да зарадват своите съученици; на учителите - че са мотивирали децата към добро дело; на родителите - че имат прекрасни деца“, категорични са участниците в добротворчеството.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ