област Велико Търново
Сподели
29 юни 2020
Автор: ОбластВТ

Деца от ДГ „Ален мак” отбелязаха Деня на безопасността на движение по пътищата

Деца от ДГ „Ален мак” отбелязаха Деня на безопасността на движение по пътищата
Малчугани от трета възрастова група „Пчеличката Мая” от ДГ „Ален мак” в Горна Оряховица научиха правилата за движение в града в реална обстановка. Повод за практическия урок бе 29 юни – Международен ден на безопасността на движение по пътищата.
 
На днешния урок, старшите учители Диана Милева и Петя Керемедчиева се включиха с инициативата за опазване живота на пътя и припомниха на децата правилата за движение по пътищата. Най-напред правилата бяха разяснени теоретично, с помощта на информационните технологии, а после знанията бяха приложени на практика в реална пътна обстановка.
 
В края на деня, малчуганите получиха подаръци от ДАБДП (Държавна агенция по безопасност на движението по пътищата) - светлоотразителни жилетки и календар, а за родителите бяха подготвени листовки и брошури.

"Разбира се, днешният ден не е единствен, в който ние ще учим правилата с децата и ще ги повтаряме, но и ние трябва да бъдем техният пример. Пример, от който те ще се научат", категорични са педагозите Милева и Керемедчиева.

Градината работи по вътрешно-образователен проект на тема „Моята безопасност” още от началото на учебната година. Чрез различни теми и дейности, педагозите насочват деца и родители към спазване на правилата за движение по пътищата, на толерантност към шофьори и пешеходци. На уроците децата придобиват знания за превозните средства, пътните знаци, движението на „нашата улица”, разпознаването на светофара.
 
Основен партньор  в дейностите са и родителите, които заедно със своите деца изработват превозни средства, правят макети на кръстовище, редят пъзели и други.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ