област Велико Търново
Сподели
05 дек 2017
Автор: ОбластВТ

Деца и младежи от ЦНСТ- Г. Оряховица и ДЦДМУ с. Г. Сеновец, общ. Стражица преживяха вълнуващи мигове в търсене на коледния дух.

Деца и младежи от ЦНСТ- Г. Оряховица и ДЦДМУ с. Г. Сеновец, общ. Стражица преживяха вълнуващи мигове в търсене на коледния дух.
Коледно тържество за потребителите на социалната услуга резидентен тип организираха от ЦНСТ - Горна Оряховица. В празника се включиха и потребителите на дневен център за деца и младежи с увреждания с. Горски Сеновец, община Стражица. 

Коледна елха, грейнали детски усмивки и изпълнена с веселие зала - така можем да опишем обстановката, в която ни потопиха домакините на празника.. Нетърпеливите да се изяват на сцената таланти бяха подготвили тематични театрални постановки, в които представиха коледните традиции и обичаи. Разказана бе и историята за българската пита на Бъдни вечер. След като всички участници се изявиха, на сцената се появиха и коледарите. По традиция те нарекоха домакините за здраве и берекет. Най-очакваният момент бе пристигането на Дядо Коледа, който донесе много подаръци за всички младежи.

Официален гост на тържеството беше Милена Николова - директор на дирекция „ОКМДССДЗМВ" в Община Горна Оряховица, която поздрави участниците и им пожела здраве, късмет и весело посрещане на коледните и новогодишни празници.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ