област Велико Търново
Сподели
17 май 2017
Автор: ОбластВТ

Деца за пример: 12Б клас на СУ „Георги Измирлиев“ се включи в инициативата "С тениска на бала"

Деца за пример: 12Б клас на СУ „Георги Измирлиев“ се включи в инициативата С тениска на бала

Инициативата „С тениска на бала“ от година на година набира все по-голяма сила и така се увеличава броят на благодетелните младежи. С добротворческата кампания се заеха и зрелостниците от Горна Оряховица. Учениците от 12 Б клас на СУ „Георги Измирлиев“ предпочели да оставят добра следа след себе си, отколкото да дават пари за скъпи тоалети.

„Парите, които дарихме отиват за финансиране на висше образование на деца-сираци, които нямат възможността да осигурят, а имат желание“, споделят каузата си абитуриентите с добри сърца.

Учениците единодушно решили да разгледат сайта на фондацията „С тениска на бала“ (www.steniskanabala.bg). „Беше един ден в училище, още в края на 11-ти клас. Някой от нас беше видял снимка на такъв клас с тениски и ни допадна идеята. Влязохме в сайта на фондацията - прочетохме информация, след това решихме да звъннем  да зададем нашите въпроси относно това къде ще отидат парите, как можем да се сдобием с тези тениски. Те ни казаха, че трябва да мине началото на 2017 година, да гласуваме за рисунка на тениската, защото всяка година е различна и тогава ще ни звъннат отново. Март месец мисля, че беше, звъннаха и казаха, че вече е излязла тениската и можем да поръчваме“, разказва възторжено един от зрелостниците. Те избрали момичетата да са с червени конци на пръста на картинката, а момчетата - със сини.

Заедно с тениските, от фондацията изпратили и сертификат, който удостоява доброто дело на благотворителността.

Инициативата се разпространява буреносно с хаштаг  #steniskanabala в социалните мрежи.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ