област Велико Търново
Сподели
15 окт 2019
Автор: ОбластВТ

Детският мюзикъл „Патиланци” с премиера във великотърновския театър

Детският мюзикъл „Патиланци” с премиера във великотърновския театър
Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” ще зарадва децата на Велико Търново с веселите истории за строгата, но справедлива баба Цоцолана и нейния внук Патиланчо. Те са главните герои в детския мюзикъл „Патиланци” на композитора Александър Йосифов, който поставя екипът на великотърновския театър. Либретото на Банчо Банов е създадено по мотиви от обичаните разкази на Ран Босилек, с които са израснали поколения български деца. Премиерата на мюзикъла „Патиланци” на сцената на МДТ ще бъде на 16 октомври /сряда/ от 10 часа.За режисьор на спектакъла е поканен Стефан Донев, който е преподавател по актьорско майсторство в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” в София. Това е втората му постановка в храма на Мелпомена в старата столица. Преди време той режисира и мюзикъла „Четиримата близнаци”.

Диригент на новия спектакъл е Васил Вълчев, художник е Лидия Къркеланова, хореографията е дело на Катя Богданова, а хормайстор – Яница Брънзелова. В „Патиланци” участват солисти и оркестър на МДТ „Константин Кисимов”. В образа на Патиланчо се превъплъщава Полина Петкова, а като баба Цоцолана на сцената ще излезе Валерия Пейчева.

Детският мюзикъл „Патиланци” за първи път е в афиша на великотърновския театър. „Това е един съвременен мюзикъл, който се базира изцяло на музикалната драматургия. В спектакъла са представени шест различни истории, подбрани успешно от Банчо Банов. В костюмите и декорите умишлено сме търсили по-съвременно звучене, за да може спектакълът да бъде възможно по-близък до разбирането за света на днешните деца. Нашата цел е с този спектакъл децата искрено да се забавляват”, сподели режисьорът. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ