област Велико Търново
Сподели
13 ное 2017
Автор: ОбластВТ

Депутатът Станислава Стоянова откри в Старопрестолната гимназия по икономика иновационен лагер, част от Световната седмица на предприемачеството

Депутатът Станислава Стоянова откри в Старопрестолната гимназия по икономика иновационен лагер, част от Световната седмица на предприемачеството
Народният представител и член на парламентарната Комисия по образование и наука Станислава Стоянова бе гост при откриването на иновационен лагер, в рамките на Световната седмица на предприемачеството, която тази година се отбелязва от 13 до 19 ноември.

В отговор на поканата на Старопрестолната професионална гимназия по икономика и „Джуниър Ачийвмънт“, народният представител се срещна в учебното заведение с подрастващите и техните учители, като ги поздрави, че за пореден път са част от тази вдъхновяваща световна инициатива.

„Продължавайте да организирате такива събития, които дават възможност на младите хора – бъдещите предприемачи, да се запознаят с реалния свят на бизнеса и икономиката, да споделят идеите си и да създават нови контакти и приятелства“, обърна се към аудиторията икономистът и народен представител Станислава Стоянова.

По думите й инициативата развива потенциала на младите хора чрез иновации и въображение. „Десетките световни лидери, хилядите партньорски организации и милионите млади хора от цял свят, които всяка година участват в събитията от Седмицата на предпиремачеството, са доказателството, че тя е полезна и нужна“, коментира народният представител.

Станислава Стоянова пожела на участниците в иновационния лагер да надхвърлят общоприетите рамки на успеха, да бъдат иновативни при практическите си задачи и решаването на казус, и да генерират нестандартни идеи.
Към учениците депутатът Станислава Стоянова се обърна и със съвет: „Не се страхувайте да сбъркате, защото не сте застрашени от провал, докато сте млади и докато се учите! Сега е времето да опитвате и да грешите. Но важното е да не спирате, да не се отчайвате и да покорявате знанието – ден, след ден“.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ