област Велико Търново
Сподели
22 апр 2021
Автор: ОбластВТ

Девойките на "Локомотив" с нови победи в Зоната

Девойките на Локомотив с нови победи в Зоната

Девойките до 14 години на хандбалния "Локомотив" (Горна Оряховица) оглавиха временното класиране на група "Б" от зона "Мизия". В град Свищов се проведе последният турнир от груповата фаза за девойки младша възраст. Три победи от три мача записаха горнооряховските момичета. В първия победиха домакина "НОВЕ-99" с 16:9 (8:5). Във втория надиграха "Етър-64" с 12:6 (5:3). В третия записаха служебна победа срещу "Левски" (Стражица) с 10:0 и с актив от 10 т. излязоха на първо място в своята група, следвани от "Етър-64", "НОВЕ-99" и "Левски".

През май предстои Зоналният финал, където среща ще си дадат отборите от двете групи. В другия поток се състезават отборите на ХК "Бъки", ХК "Осъм" и ХК "Павликени". Държавният финал е в периода 25-27 юни в град Кубрат.

"Доволна съм от представянето днес. След трите победи сме на първо място в своята група и това ни дава предимство преди Зоналния финал. Продължаваме да работим, за да направим добро класиране в Зоната и да вземем квота за Държавния финал в гр. Кубрат. За там трябва да сме във върхова форма и този път медала няма да ни се изплъзне", заяви Илияна Якова от щаба на "Локомотив".

Локо: Камелия Павлева, Никол Русева, Габриела Христова, Дария Иванова, Боряна Георгиева, Ана Мария Мамучевска, Цветозара Къновска, Татяна Братоева. 

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ