област Велико Търново
Сподели
20 мар 2018
Автор: ОбластВТ

Две отделения в горнооряховската болница ремонтира Общината

Две отделения в горнооряховската болница ремонтира Общината
В МБАЛ „Св. Иван Рилски“ - Горна Оряховица се извършват ремонтни дейности в две отделения. 55 хил. лева са осигурени от бюджета на Община Горна Оряховица.

В Реанимационната зала на Отделението по анестезиология и интензивно лечение тече основен ремонт Подменят се настилките, извършва се шпакловка и боядисване на стените, монтира се нова ПВЦ дограма. Подменят се отоплението и осветлението в залата. Ремонтът трябва да приключи до края на месеца, информира управителят на здравното заведение д-р Иван Иванов.

В инфекциозно отделение се прави основен ремонт на две от стаите за болни. В отделението не са правени ремонти от повече от половин век, когато е построена сградата, коментира д-р Иванов. В двете стаи се оформят нови самостоятелни санитарни възли, подменя се дограмата и се създават съвременни битови удобства за пациентите. „Ремонтът в това отделение е поетапен, догодина ще продължим да обновяваме останалите три стаи при финансова възможност“, коментира още д-р Иванов.

До края на месеца трябва да приключи и ремонтът на всичките 11 бокса в Отделението по педиатрия, който включва саниране, подмяна на дограмата, боядисване. Той бе финансиран от немската фондация "Помощ за България" и до момента за него са изразходвани над 22 хил. лева.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ