област Велико Търново
Сподели
18 авг 2017
Автор: ОбластВТ

Две нови игрища с осветление и противоударна настилка светват за началото на учебната година в СУ "Георги Измирлиев"

Две нови игрища с осветление и противоударна настилка светват за началото на учебната година в СУ Георги Измирлиев

СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица ще започне учебната година с две чисто нови спортни площадки. Предстои подписване на договор по проект,, Благоустрояване южна спортна площадка в СУ ,,Георги Измирлиев‘‘.  Стойността на проекта е 100 хиляди лева, финансирани от учебното заведение, с подкрепата на Община Горна Оряховица и кмета инж. Добромир Добрев, който е известен като един от най-големите радетели за развитието на спорта в общината.

Потърсен за коментар, инж Добрев сподели : "Това е поредна крачка към развитието ни като един спортен център, а идеята е младите да спортуват все повече и повече. Потребността от тези игрища беше голяма, тъй като от няколко години насам в училището се събират младежи, които спортуват усилено. Винаги съм казвал, че трябва да подкрепяме и развиваме таланта на младите. За това и тези игрища са толкова важни и се радвам , че заедно с ръководството на СУ "Георги Измирлиев" ще реализираме този проект“.

Модернизацията предвижда направата на две мултифункционални игрища, съчетаващи различни видове спорт – волейбол с баскетбол и хандбал с мини футбол. Отделно е замислена и 100-метрова писта за бягане с три коридора.
До сега спортната площадка беше с грапава и неравна асфалтова покривка, на места с пукнатини. Ремонтните дейности ще включат разкъртване и премахване на корените, които с течение на времето са повдигнали и унищожили част от асфалта, както и нивелация на целия площад. Предвижда се специално пригодено за съответния вид спорт цветно покритие, което предоставя отличен отскок на топката и предпазва играчите при падане от наранявания и контузии. Ще бъдат монтирани съоръжения от влагоустойчив материал. Особено внимание е отделено на осветлението. Прожекторите ще са с 9-метрова височина, така че да осветяват добре и двете площадки, без да пречат и блестят в очите на спортистите.

„Двете спортни площадки ще бъдат изградени по образец на професионалните. Това ще бъде огромна придобивка както за училището, така и за целия град. Всяка вечер тук се събират младежи, които спортуват с ентусиазъм, вместо да стоят затворени вкъщи, забили поглед в мониторите“, коментира директорът на учебното заведение Криси Аврамова. Тя изрази също задоволството си, че децата избират именно СУ „Георги Измирлиев“ за спорт и среща с приятели. След приключване на ремонтните дейности, площадките отново ще бъдат свободно достъпни, дори през неучебно време.
Очаква се проектът да бъде готов до началото на учебната година.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ