област Велико Търново
Сподели
15 юни 2017
Автор: ОбластВТ

Две детски площадки във Велико Търново ще бъдат основно ремонтирани

Две детски площадки във Велико Търново ще бъдат основно ремонтирани

Две детски площадки във Велико Търново ще бъдат основно ремонтирани. Кътовете за игра се намират на улица „Плиска”, като едната е за малчугани от 0 до 3 години, а другата – за деца от 3 до 12 години. Монтирани ще бъдат нови и отговарящи на всички условия за безопасност и сигурност детски съоръжения, а околното пространство ще бъде облагородено.

Дейностите представляват пореден изпълнен ангажимент от страна на кмета на Велико Търново Даниел Панов и екипа му, част от политиката за трайно подобряване на градската среда и условията за детски игри, спорт и отдих.

След приключване на строителните работи основно ще бъдат ремонтирани детските площадки в дворовете на детска ясла „Мечо Пух” и целодневна детска градина „Соня”. В междублоковото пространство на улица „Мальовица” също ще бъде изграден нов кът за игра на най-малките великотърновци.

Наскоро нова детска площадка зарадва и жителите на квартал „Картала”. Няколко вида люлки и катерушки радват малчуганите, а настилката под тях е ударопоглъщаща. Съоръженията са дарение от Бурса, а площадката бе открита от Даниел Панов и евродепутата Андрей Новаков /ЕНП/ГЕРБ/.

 

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ