област Велико Търново
Да изчистим България заедно!
Сподели

Да изчистим България заедно!

"България e един отбор! Играем чисто на 16 септември!" e мотото на най-мащабната доброволческа инициатива тази година.
 
Кампанията обединява за седми път институции, неправителствени и бизнес организации и доброволци, под егидата на bTV Media Group.

Като част от инициативата, Община Велико Търново осигурява за доброволците чували и ръкавици, както и последващото транспортиране на събраните отпадъци.

Всеки, който желае да се включи, следва предварително да заяви необходимите консумативи, като се обади в отдел „Околна среда“ – телефон 062/619 502. Чувалите и ръкавиците ще бъдат раздавани както предварително, така и в деня на кампанията.

Необходимо е участниците да посочат местата и районите, в които ще работят, а чувалите със събраната смет да бъдат оставени край контейнерите.

Служителите в общинската администрация също ще се включат активно в инициативата. Те ще почистват местности в кварталите „Бузлуджа“ и „Зона В“ и в местността покрай чешма „Йоновка”.

Почти 180 тона отпадъци бяха събрани в рамките на инициативата „Да изчистим България заедно" на 4 юни миналата година на територията на РИОСВ - Велико Търново. Най-много отпадъци през 2016 г. бяха събрани в община Полски Тръмбеш – 117,3 тона, следвана от Свищов – 28,1 тона, Велико Търново – 17 тона, Севлиево – 8,1 тона, Дряново – 4,2 тона, Габрово – 3,620 и Сухиндол – 1,1 тона.НАЙ–ОЧАКВАНИ