област Велико Търново
Сподели
30 окт 2017
Автор: ОбластВТ

Даниел Панов стана кмет на 2017 година

Даниел Панов стана кмет на 2017 година
Кметът на Велико Търново Даниел Панов спечели голямата награда "Кмет на 2017 година". Престижното отличие бе присъдено от Портала на българските общини -  Кмета.бг. Наградата бе връчена от българския еврокомисар Мария Габриел и е в категория "Голяма община".

В разделите за средна и малка община големите награди "Кмет на годината" получиха управниците на Тутракан и Стамболийски Димитър Стефанов и Георги Мараджиев.

"За мен е изключителна чест, гордост и отговорност да бъда носител на наградата „Кмет на годината” на Kмета.БГ за 2017 година. Да получа това престижно отличие не би било възможно без подкрепата и усърдната работа на моите колеги в Община Велико Търново и на екипа ми в Националното сдружение на общините. Благодаря на всички колеги!
Тази награда е за Велико Търново и всички великотърновци! Благодаря на моите съграждани, че вече шест години заедно превръщаме Старата столица в съвременен европейски град", каза Даниел Панов по време на цеемонията.
Кметът на Старата столица благодари също на българското правителство, начело с премиера Бойко Борисов, като подчета, че централната власт все по-силно се вслушва в гласа на кметовете и на Националното сдружение на общините.

"Благодаря на всички колеги в Националното сдружение на общините. Ние сме най-силната неправителствена организация в България и сме пример за единство", каза още Даниел Панов.

Той посочи, че чрез създадения от Боян Томов и екипа му портал Кмета.БГ общините наистина имат свой дигитален информационен свят, в който всяко постижение веднага става достояние на обществото.

Десетки кметове от цяла България бяха отличени за постижения в различните сектори и обществени сфери. "Поздравям колегите за получените награди. Пожелавам им много бъдещи успехи", добави Панов.

В церемониятата по награждаването участваха също Марко Маркула - вицепрезидент на Европейския комитет на регионите, Искра Михайлова - председател на комисията по регионално развитие  в Европейския парламент, европейският народен представител Андрей Новаков, министрите на туризма и на младежта и спорта - николина Ангелкова и Красен Кралев. Гости на събитието бяха дипломати, представители на различни институции и организации, омбудсманът Мая Манолова. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ