област Велико Търново
Сподели
04 юли 2018
Автор: ОбластВТ

Даниел Панов представя българските местни власти в дебати за бъдещето на Европа

Даниел Панов представя българските местни власти в дебати за бъдещето на Европа
Кметът на Велико Търново и председател на Националното сдружение на общините в България Даниел Панов представя българските местни власти във форум на високо равнище на тема „Бъдещето на Европа“. Панов участва в дебатите, които са част от 130-а пленарна сесия на Комитета на регионите на Европейския съюз, провеждаща се в Брюксел.
           

Форумът се провежда днес в белгийската столица, където се събират председателите на националните асоциации на местните и регионални власти от десетки държави в Стария континент.
           
Изказванията на Даниел Панов са планирани в пленарната сесия на Комитета на регионите, както и по време на кръгла маса „Устойчива Европа“.
           
През април Велико Търново домакинства заседание на Съвета на европейските общинни и региони /СЕОР/. Форумът бе на високо равнище, а в Старата столица пристигнаха представители на местните власти от повече от 30 държави. Откритата от Даниел Панов и Фредерик Валие /генерален секретар на СЕОР/ дискусия бе на тема „Настоящата и бъдещата ни визия за Европа и Европейския съюз”. Основните теми, които чуждестранните гости обсъждаха заедно с българските домакини от НСОРБ и Община Велико Търново, бяха свързани с приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС, интеграцията на Западните Балкани, кохезионната и общата селскостопанска политика след 2020 година.
           
Наскоро Даниел Панов участва и в конференцията „Перспективи за конвергенция и устойчиви региони след 2020 г.“, която се проведе в София и бе част от срещите на високо ниво по време на българското европредседателство. Тогава бе първото публично обсъждане на новата многогодишна финансова рамка на Европейския съюз. С 8,4% повече са предвидените за България средства в следващия програмен период – 2021-2027 г., по линия на кохезионната политика и европейските фондове.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ