област Велико Търново
Сподели
26 юни 2017
Автор: ОбластВТ

Даниел Панов посрещна шампионките от хандбален клуб „Етър – 64”

Даниел Панов посрещна шампионките от хандбален клуб „Етър – 64”

Спортистките от хандбален клуб „Етър – 64“, които спечелиха десетата си шампионска титла от първенството в България, бяха посрещнати и поздравени от кмета на Велико Търново Даниел Панов.  През настоящия сезон спортистките се пребориха и за купата на страната, като това бе седми „златен” дубъл.

Кметът благодари на хандбалистките и на президента на клуба Атанас Атанасов, че са представили достойно града и с успехите си доказват водещата роля на града в хандбала. „С успехите си вие издигате авторитета и спортния престиж на Старата българска столица. Знам колко много труд и усилия полагате и съм уверен, че и занапред ще постигате още спортни върхове”, обърна се към момичетата от ХК „Етър – 64” Даниел Панов.

Състезателките на тима се похвалиха със завоюваните купи и връчиха на кмета на Велико Търново по един златен медал – символ на успехите от двата турнира.

Скоро Велико Търново беше домакин на Световната купа по хандбал. Както много срещи от груповата фаза, така и финалите на престижния турнир се проведоха в Двореца на културата и спорта „Васил Левски”. В дните на надпреварата Даниел Панов се срещна с президентите на Европейската и Международната федерации по хандбал Михаел Видерер и д-р Хасан Мустафа. Те обсъдиха различни възможности за финансиране на проекти за спортна инфраструктура по европейските механизми.

Михаел Видерер и Хасан Мустафа изразиха добрите си впечатления от условията и организацията на Световната купа по хандбал и благодариха на Даниел Панов и Община Велико Търново за подкрепата на турнира. 

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ