област Велико Търново
Сподели
28 юни 2017
Автор: ОбластВТ

Даниел Панов обсъди системи за сигурност с експерти от четири държави

Даниел Панов обсъди системи за сигурност с експерти от четири държави

Кметът на Велико Търново Даниел Панов прие експерти по сигурността от Израел, Германия, Русия и Сърбия. Експертите са на посещение в България във връзка с участието им в международен семинар по контра-тероризъм, чийто домакин бе Варна. Те се запознаха с историята на и облика като културен и туристически център на града. Заедно обсъдиха съвременните системи за гарантиране на сигурността и обществения ред, IT-решенията и иновациите в тази сфера, видеонаблюдението.

На срещата присъстваха и областният управител проф. Любомира Попова, българският посланик в Израел Димитър Михайлов, почетният консул на чуждестранната държава у нас проф. Красимир Методиев, началникът на НВУ „Васил Левски” бриг. ген. Пламен Богданов.

През ноември 2016 г. Даниел Панов бе единственият български представител, който участва в 31-та Световна среща на местните власти в Израел. Основният фокус на престижното събитие бе поставен върху устойчивото развитие на градовете чрез интегриране на високите технологии и иновациите, насърчаване на предприемачеството и стартъп компаниите, гарантиране на сигурността на гражданите, опазването на обществения ред. В технологични центрове бяха демонстрирани съвременни IT-системи за управление на градовете.

Чуждестранните гости посетиха емблематичните за Велико Търново места като Самоводската чаршия, крепостта Царевец, Мултимедийния посетителски център „Царевград Търнов” и средновековната църква „Свети Четиридесет мъченици”.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ