област Велико Търново
Сподели
11 фев 2019
Автор: ОбластВТ

Гражданският диалог "Европа в нашия дом" стартира днес във Велико Търново

Гражданският диалог Европа в нашия дом стартира днес във Велико Търново
Платформата за граждански диалог "Европа в нашия дом", стартира официално днес (11 февруари) във Велико Търново. Събитието ще се проведе в Аулата на ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", а началният му час е 11:00.В рамките на гражданския диалог "Европа в нашия дом" ще бъдат дискутирани националните и местните политики в сферата на образованието. На вниманието на обществеността ще бъде представено развитието на различните населени места в съответния регион и как европейската солидарност е допринесла за това. Организирането на гражданска платформа по тема образование ще мотивира много млади хора за повече знания и переспективи за просперитета на България и Европа.

На форума в Аулата на ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" ще присъстват председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, евродепутатът Ева Майдел, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, неговите заместници Таня Михайлова и Деница Сачева, зам.-председателят на образователната комисия в парламента Галя Захариева, както и кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов и областният управител на Велико Търново проф. Любомира Попова.

На гражданския диалог в старата столица са поканени да вземат участие и представители на образователните, университетските и обществените среди от региона.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ